Produse

Generatoare de aer cald

 

Generatorul de aer cald este un schimbator de caldura aer-aer ce se compune dintr-un focar unde are loc arderea combustibilului si o zona de schimb de caldura convectiva; in afara schimbatorului, un generator de aer cald mai contine un arzator, un ventilator si un panou de comanda si control.

Generatoarele de aer cald pot fi fixe (stationare) sau mobile. Din punct de vedere al functionarii generatoarele de aer cald pot fi automate sau semiautomate, iar din punct de vedere al evacuarii gazelor de ardere acestea pot fi cu ardere directa, cand gazele de ardere sunt eliminate in mediul ambiant (in incinta care trebuie incalzita) sau cu ardere indirecta, cand gazele de ardere sunt evacuate in exterior prin intermediul unui cos de fum.

Generatoarele de aer cald pot fi deasemenea cu evacuarea aerului cald direct in camera ce trebuie incalzita sau destinate evacuarii aerului cald in tubulatura.

Generatoarele de aer cald sunt destinate incalzirii halelor industriale, serelor, service-urilor auto, santierelor etc., principalul avantaj fiind faptul ca nu necesita un agent de incalzire (de exemplu apa).

 

 • Generatoare de aer cald fixe
  Generatoarele de aer cald fixe (stationare) functioneaza automat si pot fi cu ardere directa (gazele de ardere sunt eliminate in incinta ce trebuie incalzita) sau cu ardere indirecta (gazele de ardere sunt evacuate in exterior prin cosul de fum). In functie de model se poate utiliza drept combustibil: gaze naturale, GPL, biogaz, motorina, CLU sau ulei uzat. Puterile termice sunt cuprinse intre 35 si 250 kW.

  Generator de aer cald fix cu ardere directa:

  GA 100 – functionare cu GPL, montaj suspendat, Pmax. 100 kW
  GA/N – functionare cu GPL sau gaze naturale cu presiune joasa, montaj suspendat, Pmax. 100 kW

  Generator de aer cald fix cu ardere indirecta:

  PHOEN/N – functionare cu GPL, montaj suspendat, Pmax. 100 kW
  FARM – functionare cu motorina, GPL sau gaze naturale, montaj suspendat, Pmax. 221 kW
  SP – functionare cu motorina, GPL sau gaze naturale, montaj pe pardoseala, Pmax. 221 kW
  CONFORT – functionare cu motorina, montaj pe pardoseala, Pmax. 70 kW
  AH-A – functionare cu ulei uzat, montaj pe pardoseala, Pmax. 250 kW

 • Generatoare de aer cald mobile
  Generatoarele de aer cald mobile functioneaza automat si pot fi cu ardere directa (gazele de ardere sunt eliminate in incinta ce trebuie incalzita) sau cu ardere indirecta (gazele de ardere sunt evacuate in exterior prin cosul de fum). In functie de model se poate utiliza drept combustibil: GPL, gaze naturale, biogaz, motorina, CLU sau ulei uzat. Puterile termice ale gamei sunt cuprinse intre 22 si 250 kW.

  Generator de aer cald mobil cu ardere directa:

  GE – functionare cu motorina, montaj pe pardoseala, Pmax. 105 kW
  GP-M – functionare manuala cu GPL, montaj pe pardoseala, Pmax. 85 kW
  GP-A – functionare automata cu GPL, montaj pe pardoseala, Pmax. 109 kW
  FIRE – functionare cu motorina, cu raze infrarosii, montaj pe pardoseala, Pmax. 46 kW

  Generator de aer cald mobil cu ardere indirecta:

  EC – functionare cu motorina, montaj pe pardoseala, Pmax. 85 kW
  PHOEN – functionare cu motorina, montaj pe pardoseala, Pmax. 105 kW
  JUMBO – functionare cu motorina, GPL sau gaze naturale, montaj pe pardoseala, Pmax. 221 kW
  AH-M – functionare cu ulei uzat, montaj pe pardoseala, Pmax. 75 kW

 • Sobe ulei uzat cu suflanta de aer cald
  Sobele cu suflanta de aer cald functioneaza semiautomat: aprinderea si oprirea sobei se face manual, soba cu suflanta de aer cald va functiona in deplina siguranta atata timp cat exista combustibil in rezervor. Puterea termica a gamei este cuprinsa intre 8 si 42 kW. Pot utiliza drept combustibil: ulei uzat (ulei ars) auto mineral sau sintetic, ulei vegetal (rapita, soia, floarea soarelui, in, canepa, porumb, ricin, palmier etc. Modele comercializate:

  AH-S 22
  AH-S 30
  AH-S 42
  AH-S 42C